Κ. Μανιμανάκη: Θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία που λύνει προβλήματα

Χαιρετισμός της επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Όνειρο είναι τα Χανιά», Κ. Μανιμανάκη, στην ορκωμοσία των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων Χανίων:

Συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Εύχομαι σε όλες και όλους καλή θητεία, καλή υγεία και χρόνια πολλά. 

Η πόλη μάς εμπιστεύτηκε και μας χρειάζεται.

Η Δημοτική Κίνηση «Όνειρο είναι τα Χανιά», μετά από σύντομη και δύσκολη προεκλογική περίοδο, είναι εδώ σήμερα για να επιβεβαιώσει ότι θα τιμήσει την ψήφο των Χανιωτών, μένοντας πιστή στις αρχές και το πρόγραμμά της.

Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη το γεγονός ότι οι δημότες των Χανίων εξέλεξαν το «Όνειρο είναι τα Χανιά» στην αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου Χανίων, σε μια συγκυρία, μάλιστα, πολύ δύσκολη για την κοινωνία, που βάλλεται από πολιτικές που πλήττουν κοινά αγαθά και δημοκρατικά κεκτημένα με αγώνες.

Θέλουμε τον Δήμο δίπλα στον πολίτη, δίπλα στην επιχείρηση, δίπλα στον εργαζόμενο, δίπλα στο ευάλωτο νοικοκυριό. Τα πέντε επόμενα χρόνια θα αγωνιστούμε να είμαστε παρούσες και παρόντες σε κάθε κάλεσμα των προοδευτικών πολιτών, των συλλογικοτήτων της πόλης, στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς χώρους.

Με τη βοήθεια των επιστημονικών φορέων να καταστήσουμε μια πόλη ικανή να προστατευτεί και θα αντέξει την κλιματική αλλαγή. Για την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της, των έμβιων όντων που μας περιβάλλουν, αλλά πάνω απ’ όλα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Θέλουμε τα Χανιά μια πόλη σύγχρονη και δυναμική, που σέβεται τους ανθρώπους της, καταπολεμά κάθε μορφής κοινωνικό αποκλεισμό και είναι φιλική στη διαφορετικότητα.

Σήμερα είναι η αρχή της νέας μας πορείας ως ενεργά μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ως αξιωματική αντιπολίτευση που για πρώτη φορά αυξάνει τη γυναικεία εκπροσώπηση μέσα στο δημοτικό και τα κοινοτικά συμβούλια. Καθεμία και καθένας από εμάς έχοντας δώσει προσωπικό στίγμα στο χώρο εργασίας, αλλά και στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες αυτής της πόλης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όλες και όλοι μαζί, αυτοί που εκλεγήκαμε αλλά και αυτοί που στήριξαν και στηρίζουν την κίνησή μας, και συναπαρτίζουμε μια ομάδα που εργάζεται συλλογικά και ακούραστα, με στόχο την προγραμματική αντιπολίτευση. Χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και διάθεση εντυπωσιασμού, με μόνο γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων.

Θα σταθούμε, λοιπόν, αρωγοί σε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία, που λύνει προβλήματα και δίνει όραμα στην πόλη μας. 

Θα σταθούμε όμως κριτικά και με τεκμηριωμένες απαντήσεις, ενάντια σε κάθε προσπάθεια που αγνοεί τα συμφέροντα των πολλών προς όφελος των λίγων.

Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα και δίπλα στην ίδια την κοινωνία από τους ίδιους τους δημότες και αυτούς θα αφουγκραστούμε.

Θέλουμε να δώσουμε πνοή και υπόσταση στο σχέδιο μας «Όνειρο είναι τα Χανιά». Έχουμε χρέος απέναντι στους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν, αλλά και σε αυτούς που δεν μας εμπιστεύτηκαν να τους αλλάξουμε γνώμη. Το βασικό μας χρέος όμως είναι οι νέοι να μάθουν ότι ο πλούτος της πόλης που ζούμε είναι η Ιστορία της, ο Πολιτισμός της και η Παιδεία της. Και όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους.

Σας καλούμε να συμπορευτείτε μαζί μας αλλά και να μας κρίνετε αυστηρά, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε σε εφαρμογή το σχέδιο μας για μια νέα εποχή για την πόλη μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί